در این بیماری به علت غلبه بلغم در ریه فرد احساس می کند که ریه های او پر از خلط شده و در ریه احساس سنگینی کرده و به راحتی نمی تواند نفس بکشد که گذشتگان به این بیماری بختک می گفتند ولی در طب اسلامی این بیماری غلبه بلغم در ریه نامیده می شود.
در کسانی که دچار سرماخوردگی می شوند این حالت بعد از گذشت چند روز درمان می شود اما اگر کسی دچار غلبه بلغم شود این حالت در شش ماه از سال در او بروز می کند. یکی از علائم این بیماری این است که فرد در همه حالات اعم از نشسته، دراز کشیده و راه رفتن احساس تنگی نفس خواهد کرد.
فرق بیماری آسم با برونشیت
بیماری آسم با این بیماری تفاوت داشته و مزاج آن گرم و خشک است، گفت: کسانی که دچار آسم می شوند آلرژی دارند و صفرا در بدنشان بالا می رود و فرد احساس می کند که هوا نیست و کمبود هوا دارند در حالی که در غلبه بلغم به این شکل نیست و درمان آسم گشاد کردن راه های هوایی است که روش های درمان آن در طب اسلامی بیان شده است.
درمان بیماری برونشیت در طب اسلامی:
– بینی باید مرطوب باشد – استنشاق، روغن مالی و … کنید
حنا- اخلاط زاید سر و صورت پاکسازی کنید
مضمضه، استنشاق و شستشوی بینی- رفع انحراف، گرفتگی و خشکی بینی
نیشکر- داروهای باز کننده عروق و مجاری نیز مفید هستند
پاکسازی از طریق پوست: روغن بنفشه کنجدی هر شب دو قطره در بینی بریزید و پوست را روغن مالی و ماساژ دهید. تا مجاری باز شود و عفونت تخلیه شود. روغن مالی، دلاکی، نوره، کوتاه کردن مو و ناخن، اسهال باسنا و گل محمدی، تنقیه، استفراغ عمدی و… نیز مفید است.